Vesti

БИА УЛАЗИ У ФАП ?!

Прибој – Радници Фап-а сутра ће се у 7 сaти поново окупити у кругу предузећа одакле ће, како су најавили кренути у протестну шетњу до млина кoји се налази у старом делу Прибоја.

fap 22

,,Напустићемо круг  фабрике у 8 сати  и кренути у протестну шетњу, скуп смо уредно пријавили   24 сата раније и надамо се да неће бити проблема са полицијом“, рекао је Драгаш у изјави за Глас западне Србије. „Међутим, не знам како ће они реаговати и какав ће наређења добити када блокирамо  пругу као што смо планирали јер нам се нико  до данас није обратио,“ нагласио је председник штрајкачког одбора.

 

На питање Гласа западне Србије да ли је упознат да је Безбедносно информативној агенцији издат налог да испита пословање Фап-а у последњих двадесет година, и шта се догодило са залихама, Драгаш је одговорио да је упознат и да је то тражио председник Hадзорног одбора Немања Стевановић.

Међутим,  то нема везе са захтевима и протестом радника који неколико месеци нису примили плату, рекао је Драгаш. Он је додао да су сва  велика предузећа у србији радила на сличан начин.

Иначе у штрајку учествује 4 синдиката док је синдикат ,,Слога“ тражиo као услов  да се у штрајкачке захтеве  дода и  захтев  да се утврди где су и како нестале залихе овог предузећа и због чега  је Агенцији за приватизацију послата лична карта предузећа  са ,  како су рекли, лажним подацима о залихама, због чега по њиховом мишљењу сада испаштају радници.

 

Ostavite vaš komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.