Nagrade za najuspešnije sportiste Priboja

Na prigodnoj svečanosti u maloj sali Restorana Fapa, Sportski savez Priboja, dodelom nagrada i priznanja, proglasio je  najbolje pojedince i ekipe u sportu za 2016. godinu. 

Priznanje za najboljeg sportistu grada, po prvi put je jednoglasno dodeljeno osobi sa invaliditetom,  pribojskom šahisti i predsedniku Društva za cerebralnu i dečju paralizu Slaviši Šušnju. Veliko i zasluženo priznanje za najboljeg pripalo je Slaviši, koji je u svojim  višegodišnjim uspešnim nastupima na MOSI i PARA MOSI, osvojio 10-ak medalja za Priboj kao i više odličja na šahovskim olimpijadama za OSI u zemlji i inostranstvu.

Slaviša Šušanj, sportista godine

Za najbolju sportiskinju jednoglasno je izabrana Dejana Stojić koja je svojim briljantnim pobedama na prvenstvima i kupovima Srbije zavredila i poziv selektora u reprezentativni tim naše zemlje u karateu. Perspektivna atletičarka AK Priboj Željana Petrić, sa izvanrednim rezultatima na 100 i 200 metara i ženskoj štafeti 4 puta 100 metara, drugu godinu za redom proglašena je za najboljeg mladog sportistu grada.

 

Priznanje za najboljeg trenera Priboja za 2016. pripalo je Daliboru Kurćubiću, šef struke FK FAP, dok je za najbolju ekipu u ženskoj konkurenciji proglašen ŽOK Priboj. Najbolja muška ekipa u prethodnoj sezoni  je RK Priboj a  nagrada za najagilnijeg sportskog radnika grada pripala je po drugi put u karijeri Esadu Mehoviću predsedniku ŽKK LIM Priboj.

Zahvaljujući se sportistima i sportskim kolektivima, predsednik Sportskog saveza Priboja Milomir Filipović, najavio je dodatno angažovanje i saradnju lokalne samouprave, Sportskog saveza i svih sportskih činilaca u gradu na pripremama, prvo za učešć na ovogodišnjim MOSI u Pljevljima a odmah nakon toga i na organizaciji i uspešnom nastupu na jubilarnim 55. MOSI igrama kojima će Priboj biti domaćin sledeće godine.

Autor: Goran Reković

priboj033

Categories: Sport, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*