Produžen tender za FAP

Produžen tender za FAP

Agencija za privatizaciju produžila je tender za izbor strateškog partnera za Fabriku automobila Priboj – FAP, tako da je novi rok za podnošenje ponuda 27. april.

Bira se strateški investitor koji će zajedno sa Republikom Srbijom osnovati novo preduzeće, prenosi Beta.

Minimalni ulog strateškog investitora je najmanje milion evra u novcu i pet miliona evra u stvarima ili pravima.

Ulog Republike Srbije u novom preduzeću biće deo imovine FAP-a koju je država stekla zamenom potraživanja za vlasništvo.

Strateški investitor mogu biti domaća ili strana pravna lica, a podnosilac prijave mora da uplati depozit za ozbiljnost ponude ili preda garanciju od 50.000 evra.

Potencijalni strateški partner treba da ima konsolidovani prihod od najmanje 20 miliona evra u 2013. i da se bavi proizvodnjom kamiona za komercijalnu upotrebu i oklopnih vojnih vozila.

Vlada Srbije i finska kompanija Sisu auto su 30. maja 2014. u Priboju potpisali Memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

FAP je na listi 502 kompanije za koje je Agencija za privatizaciju prošle godine uputila Javni poziv za prikupljanje pisma o zainteresovanosti. Za to preduzeće je bilo šest zainteresovanih investitora.

 

Izvor: RTS

Categories: Uncategorized, Vesti

Napiši komentar

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.